Vacature
Solliciteren

Manager Asset Management Budel

Fulltime

Jij bent iemand met ruime ervaring binnen Maintenance en Projecten afdelingen binnen de procesindustrie. Verder kun je zowel op strategisch als tactisch vlak goed uit de voeten, maar je bent ook iemand die voldoende feeling houdt met de operatie, de plek waar het echt gebeurt. Ben jij op zoek naar een uitdaging waarbij je met jouw kennis en ervaring een team zo weet te stimuleren dat jullie binnen Nyrstar het verschil weten te maken? Dan ben jij onze nieuwe: Asset Manager (m/v).

Hoe ziet jouw werkdag bij Nyrstar eruit?

De afdeling Asset Management bestaat uit de afdelingen Projecten, Reliability Engineering, Constructiebureau en Planning & Scheduling van onderhoud. Je bent verantwoordelijk voor deze afdelingen binnen de site van Nyrstar en hebt een grote span of control. Als MT-lid ben je tevens mede verantwoordelijk voor beslissingen op tactisch en strategisch niveau.

Jaarlijks worden zo’n 100 projecten geïnitieerd en uitgevoerd, wordt er voor cq. € 20 miljoen aan onderhoud gedaan, wat je allemaal met een team van cq. 40 FTE succesvol dient te realiseren. Ondanks dat je met name op een strategisch niveau aan het acteren bent heb je toch voldoende voeling met de operatie/productie. Jouw visie en manier van werken zal worden vertaald naar de afdeling wat je de kans geeft dicht op het resultaat te zitten. Hierdoor kom je in aanraking met alle facetten; strategie t/m operatie, onderhoud, projecten maar ook productie en natuurlijk het coachen en ontwikkelen van je team. 

Op basis van je ervaring weet je bestaande processen te verbeteren en nieuwe initiatieven te initiëren die er toe moeten leiden dat werkzaamheden effectiever en efficiënter uitgevoerd worden. Zo creëer je een nieuwe mindset en manier van werken die dicht aansluit bij de behoefte van onze klant (de fabriek). Je maakt gebruik van processen en
KPI’s waarbij je zowel sterk analytisch, strategisch als mensgericht actief bent. Door het coachen van mensen gaan deze zich verder ontwikkelen en wordt de performance van je team verbeterd. Dit alles met als doel dat we sneller en betere resultaten weten te bereiken die bijdragen aan de doelstellingen van het bedrijf.

De focus van deze functie ligt op:

 • Leidinggevende aan de diverse afdelingen binnen Asset Management
 • Opstellen en uitvoeren van een afdelingsstrategie en die vertalen naar de operatie
 • Aansturen van (bedrijfs)procesverbeteringen met als doel effectiever en efficiënter werken
 • Resultaatgericht en focus op de diverse KPI’s oa. tijd, kosten, veiligheids- en milieuaspecten binnen de afdelingen
 • Monitoren van het investeringsplan middels (project)management processen & procedures
 • Aansturen van de totstandkoming van het investeringsplan voor de projecten en onderhoud

Waarom ga jij bij Nyrstar aan de slag?

Nyrstar gaat voor kwaliteit. Niet alleen bij onze zink, maar ook voor jouw loopbaan. Jouw werkplek is uniek, want Nyrstar is de enige zinkproducent in Nederland. We bieden je flexibele werktijden, goede arbeidsvoorwaarden (waaronder o.a. 29 vakantiedagen + 13 ADV-dagen, een 13e maand, mogelijkheid tot deelname aan bedrijfsfitness en fietsplan), maar vooral ook een leuk team waarin je jezelf kan zijn binnen een dynamische omgeving. 

Wie ben jij?

We zoeken iemand: 

 • die beschikt over een afgeronde Technische Academische of Bachelor opleiding
 • die weet wat er speelt bij het succesvol uitvoeren van projecten en onderhoud binnen de procesindustrie.
 • met ruime ervaring binnen de procesindustrie en bekend met de complexiteit van eisen ten aanzien van veiligheid en milieu (HSE in Design, Compliance Management, Risk Management)
 • die op een constructieve manier leiding kan geven en coachen
 • die processen weet te verbeteren en initiatieven weet te ontplooien
 • die werkzaamheden effectief kan delegeren en controleren

 

En natuurlijk heb jij een frisse kijk op zaken en weet jij door middel van je persoonlijkheid en manier van werken het verschil te maken binnen onze organisatie. Jij weet op alle niveaus binnen een productie omgeving goed te communiceren, zowel met onze interne als ook externe stakeholders. 

Ben jij onze nieuwe manager Asset Management? We spreken je graag!

Plaats van tewerkstelling