Vacature
Solliciteren

QESH Manager Budel

Fulltime

Als lid van het management team van Nyrstar Budel zet jij de lijnen uit voor de prestaties van Nyrstar Budel op het gebied van Gezondheid, Veiligheid, Milieu en Kwaliteit. Hierbij werk je nauw samen met andere MT gebieden om de gewenste resultaten te realiseren. Je bent dan ook een ervaren leider op dit gebied met een sterke technische achtergrond. Mede door jouw input zijn én blijven we een operatie waar onze collega’s iedere dag veilig hun werk kunnen doen en gezond aan het eind van de werkdag weer naar huis kunnen. Omdat jij daar graag je bijdrage aan wil leveren ben jij onze nieuwe QESH Manager (m/v)!

Hoe ziet jouw werkdag bij Nyrstar eruit?

Als QESH Manager ligt je focus op het bewaken en verbeteren van de veiligheidscultuur binnen Nyrstar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van het QESH-beleidsplan en initieert en begeleidt verbeterinitiatieven die passen binnen de Nyrstar waarden en doelstellingen. Daarvoor weet jij onze medewerkers te stimuleren mee te denken over mogelijke gevaren en passende verbetermaatregelen.

Als QESH manager geef je leiding aan het complete QESH team. Je geeft hen de juiste begeleiding en ondersteuning om te kunnen excelleren op hun eigen vakgebied. Samen met je team zorg je voor een duidelijke communicatie over het beleid en de afspraken die gelden binnen Nyrstar, zodat niet alleen collega’s, maar ook contractors, bezoekers en andere personen op het Nyrstar terrein weten wat er van hen wordt verwacht.  

Verder ben je ook bezig met:

  • Kwaliteitsmanagement: je draagt zorg voor het behalen van de gestelde kwaliteitsdoelstellingen en weet hierbij de management systemen op de juiste manier in te zetten;
  • Onderhouden van contacten met externe instanties die betrokken zijn bij uitvoering van het QESH beleid;
  • Budgetbeheer van jouw afdeling: je bent verantwoordelijk voor de jaarplannen en kostenbeheersing van jouw afdeling volgens het afgesproken budget;

 

En uiteraard lever jij een proactieve en constructieve bijdrage tijdens management meetings!

Waarom ga jij bij Nyrstar aan de slag?

Nyrstar is de enige zinkproducent in Nederland, dus jouw werkomgeving is uniek! Wij zijn een grote internationale organisatie die opleiding en ontwikkeling van haar medewerkers belangrijk vindt. Als QESH Manager maak je deel uit van een open en informeel Management Team dat elkaar eerlijke feedback durft te geven waardoor jij je als persoon kunt blijven ontwikkelen. Tevens zorgen het brede takenpakket en de vrijheid in je functie ervoor dat je je ook inhoudelijk kunt blijven ontwikkelen en je een afwisselende en uitdagende positie bekleedt waarbij geen dag hetzelfde is.

Verder bieden we je flexibele werktijden en goede arbeidsvoorwaarden waaronder o.a. 29 vakantiedagen + 13 ADV-dagen, een 13e maand, deelname aan de bonusregeling, mogelijkheid tot deelname aan bedrijfsfitness en een fietsplan.  

Wie ben jij?

Jij bent iemand die zijn visie op het gebied van gezondheid, veiligheid, milieu en kwaliteit om weet te zetten naar een duidelijke strategie en deze vervolgens naar onze operatie weet te vertalen op een manier zodat alle collega’s weten wat er van hen verwacht wordt. Je bent een sterke leider en weet het beste uit jouw team van professionals te halen. Jij kunt het verschil maken!

Verder:

  • heb jij een afgeronde HBO of WO-opleiding op het gebied van veiligheid en/of milieu;
  • ben je een ervaren en inspirerende leider en heb je bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare werkomgeving (BRZO);
  • beheers jij de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Plaats van tewerkstelling