Vacature
Solliciteren

Hoofd Veiligheid Budel

Fulltime

Als geen ander snap je de dagelijkse hectiek binnen een productiebedrijf in de procesindustrie. Je begrijpt dat veiligheid een essentieel onderdeel is en dat ongevallen geen optie zijn. Samen met je collega’s zorg jij ervoor dat onze ruim 450 collega’s iedere dag opnieuw weer veilig en gezond na hun werk huiswaarts gaan. Je hebt hierbij een coördinerende rol binnen het team en bent zowel betrokken bij operationele zaken als ook bij het uitzetten van het strategische meerjarenplan op gebied van veiligheid. Ben jij die ervaren HVK-er waarvoor de dynamiek van de procesindustrie een mooie uitdaging is, dan ben jij misschien onze nieuwe collega: Hoofd Veiligheid.

Hoe ziet jouw werkdag bij Nyrstar eruit?

In deze functie weet jij theorie om te zetten naar werkbare praktijk, waarbij veiligheid voorop staat. Je ondersteunt hiervoor de dagdagelijkse productie en onderhoudsafdeling met bijvoorbeeld het voorbereiden van risicoanalyses, maar bent tevens ook bezig met het maken van plannen om de veiligheidscultuur nog verder te verankeren binnen Nyrstar. Je geeft hierbij leiding aan 3 collega’s en samen zorgen jullie ervoor dat deze plannen ook in de praktijk worden geborgd, waardoor zowel collega’s als contractors hun werk op een veilige manier kunnen uitvoeren. Je bent hét gezicht op het gebied van proces- en arbeidsveiligheid voor de hele organisatie en geeft zowel gevraagd als ongevraagd advies hierover.

Vanwege je ervaring weet je proactief zaken op te pakken en je plan te maken zonder daarbij de werk- en veiligheidssituatie uit het oog te verliezen. Je functie is afwisselend: het ene moment werk je een theoretische case uit aan je bureau, terwijl je het volgende moment midden in de fabriek staat om een praktische casus met je eigen ogen te bekijken.

Verder ben je bezig met:

 • Het uitvoeren en evalueren van de RI&E en andere risico inventarisaties;
 • Het managen van alle acties die te maken hebben met Major Hazard Control (BRZO);
 • Het coachen van operationeel leidinggevenden op het gebied van veiligheid;
 • Het adviseren van de SHEQ manager in relatie tot de veiligheidsdoelen op lange termijn;
 • Voorbereiden, deelnemen en opvolgen van zowel bedrijfs- als externe audits en inspecties;
 • Het ontwikkelen en uitrollen van beleidsplannen en procedures op het gebied van veiligheid en gezondheid;
 • Het monitoren en borgen van onze veiligheidsprestaties, o.a. doordat je zorgdraagt voor het veiligheid management systeem.

Waarom ga jij bij Nyrstar aan de slag?

Nyrstar gaat voor kwaliteit. Niet alleen bij onze zink, maar ook voor jouw loopbaan. Jouw werkplek is uniek, want Nyrstar is de enige zinkproducent in Nederland. We bieden je flexibele werktijden, goede arbeidsvoorwaarden (waaronder o.a. 29 vakantiedagen + 13 ADV-dagen, een 13e maand, mogelijkheid tot deelname aan bedrijfsfitness en fietsplan), maar vooral ook een leuk team waarin je jezelf kan zijn.  Je hebt veel vrijheid om het takenpakket op je eigen manier uit te voeren, waardoor dit een afwisselende baan is waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen.

Wie ben jij?

Als onze nieuwe collega heb je aantoonbaar HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur door een opleiding op het gebied van (chemische) technologie. Aanvullend heb je een afgeronde opleiding Hoger Veiligheidskundige (of bent bereid die te gaan volgen) met verschillende jaren ervaring binnen een productie omgeving in de procesindustrie. Je ben een pragmatische zelfstarter die in staat is complexe situaties te vereenvoudigen naar praktisch uitvoerbare plannen.

En verder:

 • Heb je ervaring met werken binnen een BRZO bedrijf;
 • Weet je op een mensgerichte manier collega’s te coachen, sturen en enthousiast te maken en heb je daarbij begrip voor andere standpunten;
 • Schrijf en spreek je goed Nederlands en Engels;
 • Is het meedraaien in een consignatierooster geen probleem voor jou.

 

Ben jij mijn nieuwe collega? 

Plaats van tewerkstelling