Vacature
Solliciteren

Operator Elektrolyse Budel

Procestechniek A

De productie van zink is een complex proces wat zich kenmerkt door veel (proces)technische uitdagingen, hierdoor is geen dag hetzelfde. Jij houdt wel van een uitdaging en vindt het leuk om dagelijks met een team van collega's te zorgen dat de productie goed blijft lopen, maar denkt ook graag mee over verbeteringen. Kortom: jij zoekt een baan waarin je uitgedaagd wordt je kennis in te zetten én te vergroten en bent onze nieuwe collega operator (5-ploegen)

Hoe ziet jouw werkdag bij Nyrstar eruit?

Als operator werk je samen met een team van collega’s en zorg je ervoor dat het chemische proces waarbij zink ontstaat continu kan blijven lopen. Binnen de afdeling Elektrolyse bedien je zelfstandig een aantal machines, maar zorg je er ook voor dat alle apparatuur goed blijft werken door regelmatige controles en inspectierondes. Kleine reparaties voer je zelf uit en als je onderhoudscollega’s zorgen voor groter onderhoud of reparaties ben jij degene die er door het isoleren van (delen van) de installatie voor zorgt dat zij veilig hun werk kunnen doen.

Verder voel je je thuis in de chemie: als operator ben je namelijk ook bezig met het afstellen, doseren, aanmaken en analyseren van chemicaliën. Ook neem je regelmatig monsters van diverse processtromen welke je voorbehandelt en analyseert.

Binnen de afdeling Elektrolyse houd je je specifiek bezig met de volgende deeltaken:

 • Kathode en Anode controle, cleaning en vervanging
 • Reguliere controle en reparatie van leidingwerk, electrodes, paraliners, cellen, etc
 • Bevoorraading van de (zink) laadvloer en oplossen storingen aan liften en kieptafels
 • Bemannen Zinkdust afdeling en verrichten onderhoud verblaasinrichting, afzuiging en zinkpompen
 • Bedienen stripmachines, oplossen storingen transportsysteem, vervangen defecte kathodes
 • Controle Electroliet circulatie systeem, verzamelen monsters, bijstellen concentraties & temperatuur

 

Veiligheid staat bij ons voorop: SAFETY FIRST is bij ons geen loze kreet, maar staat echt centraal in onze dagelijkse werkzaamheden. We verwachten ook van jou als operator dat je hier je bijdrage aan levert, door altijd alert te zijn en je ervaringen met ons te delen.

Waarom ga jij bij Nyrstar aan de slag?

Je bent geïnteresseerd in techniek en steekt graag je handen uit de mouwen. Je hebt een unieke werkplek, want Nyrstar is de enige zinkproducent van Nederland. Als operator ben je nauw betrokken bij (een deel van) het proces waarbij zink ontstaat en je bent nieuwsgierig hoe dat dan precies verloopt. Als je bij Nyrstar aan de slag gaat, ga je dit allemaal ontdekken!

Tijdens je eerste werkdag merk je al dat Nyrstar zijn medewerkers centraal zet: je krijgt een introductie van een van onze trainingscoördinatoren. Je krijgt alle informatie om een vliegende start te maken binnen Nyrstar. Uiteraard stopt dit niet na de eerste werkdag, maar kun je gedurende je loopbaan op diverse manieren je kennis en vaardigheden verbeteren. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een van de opleidingen via onze eigen bedrijfsschool, via training on the job met je mentor of via e-learnings die je kunt volgen. Je hebt bij ons een interessante loopbaan in zicht, waarbij jij aan het roer staat van je eigen ontwikkeling en daarbij behorende salarisontwikkeling.

Wie ben jij?

Wij zoeken een enthousiaste collega die ons team komt versterken. Jij bent iemand die:

 • een opleiding procestechniek, Vapro A of vergelijkbaar heeft afgerond (of mee bezig bent);
 • graag in 5-ploegendienst aan de slag wil;
 • zelfstandig kan werken en nieuwsgierig is naar onze processen;
 • goed kan samenwerken in een team;
 • de Nederlandse taal goed beheerst, zowel in woord als geschrift.

Plaats van tewerkstelling

Getuigenis

Maintenance Supervisor

Toon Spooren

Werk in eigen streek is aangenaam