Vacature
Solliciteren

Manager Productie Budel

Fulltime

Jij bent een ervaren leidinggevende binnen een productie omgeving in de procesindustrie. Iemand die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan en weet welke cultuur daar bij hoort. Naast het opstellen van een productiestrategie maak je de vertaalslag naar de werkvloer. Zo ben je in staat mensen te motiveren, coachen en ontwikkelen waardoor gestelde doelen gerealiseerd worden. Je vindt het een uitdaging doelen te realiseren en steeds de grens te verleggen en geeft niet snel op. Herken je jezelf hierin, dan ben jij onze nieuwe Productiemanager M/V!

Hoe ziet jouw werkdag bij Nyrstar eruit?

In je functie als Productiemanager ben je verantwoordelijk voor de gehele productie van de site. Hierbij geef je leiding aan de productieafdelingen; Roosting & Zwavelzuurfabriek, Loging & Zuivering, Elektrolyse, Smelterij & Gieterij en Expeditie bestaande uit 300 FTE. Jouw directe ondergeschikten zijn de 4 Sectiechefs, een Site Logistics Coördinator en 2 stafmedewerkers tbc productieplanning. Samen met dit team ben je verantwoordelijk voor de productiedoelstellingen voor de gehele site. Je bent zowel met strategische als tactisch-, operationele zaken bezig. De productiemanager rapporteert aan de General Manager en verder ben je lid van het MT.

De focus van deze functie is het leiden, coachen van je team met als doel samen met hun de productieorganisatie naar een hoger niveau te brengen en de doelen te realiseren die bijdragen aan het resultaat van het bedrijf. Verder ben je bezig met: 

 • Opstellen en uitvoeren van een afdelingsstrategie en die vertalen naar de operatie met bijbehorende SOP, plannen en procedures
 • Resultaatgericht en focus op de diverse productie KPI’s oa. OEE, kwaliteit, kosten, veiligheids- en milieuaspecten
 • Managen van productie benodigdheden zoals productie- en onderhoudsplanning, data-analyse en rapportage, aanwerving personeel.
 • Leiden, participeren aan (proces) verbeteringstrajecten; cost drivers, performance killers, debottlencking
 • Communicatie met de diverse stakeholders binnen en buiten het bedrijf, productielocatie

 

Waarom ga jij bij Nyrstar aan de slag?

De productie van zink is een complex proces wat zich kenmerkt door (proces)technische uitdagingen. Hierdoor is geen dag hetzelfde en word je regelmatig met uitdagingen geconfronteerd die vragen om jouw aandacht. Ondanks de ad hoc uitdagingen, ben jij in staat het overzicht te houden, prioriteiten te stellen en onder druk beslissingen te kunnen nemen zonder de doelen uit het oog te verliezen. Naast deze tactisch, operationele rol ligt de uitdaging om de lange termijnstrategie te vertalen naar concrete productiedoelstellingen. Zoals keuzes in productie (technische) verbeteringen, continuous improvement methodieken maar ook het begeleiden van de hiermee gepaard gaande cultuurverandering in manier van werken en acteren.

Wat mag je verder van Nyrstar verwachten:

 • De ruimte om deze uitdagende functie samen tot een succes te maken
 • Met de overname van Trafigura een gezonde, lange termijn visie waar je op kan bouwen
 • Een prettige en sociale werkomgeving met collega’s die je willen helpen
 • Voldoende begeleiding om bekend te raken met het bedrijf en de werkwijze
 • Ruimte en budget om je plannen vorm te geven en te kunnen realiseren.

 

Verder bieden wij uiteraard een marktconform jaarsalaris, diverse bonusregelingen, 29 verlofdagen + 13 ADV dagen. We volgen de CAO Metalektro. 

Wie ben jij?

Je bent iemand die graag de leiding neemt, bent ondernemend, recht door zee en durft beslissingen te nemen. Op basis van je ervaring weet je welke gedragingen nodig zijn voor een succesvolle productieafdeling. Naast je kennis van processen, methodieken en sterk analytische vermogen kennen mensen je als een manager met communicatieve vaardigheden die mensen kan motiveren en coachen om gedrags- en cultuurveranderingen te realiseren. Je kan strategisch en tactisch goed uit de voeten maar bent ook iemand die niet graag op kantoor zit maar dicht op de operatie. Jij bent daar aanwezig waar jouw expertise nodig is.

En verder beschik je over: 

 • Een afgeronde HBO+, Universitaire opleiding bij voorkeur in Chemische technology/ Metallurgy
 • Minimaal 10 jaar actief in een leidinggevende rol als productie-/ operationsmanager binnen een procesindustrie omgeving
 • Ervaring met de complexiteit van eisen ten aanzien van veiligheid en milieu (HSE, Compliance Management, Risk Management)
 • Resultaatgericht en doortastend in je aanpak doelen te realiseren maar ook de organisatie sensitiviteit om binnen alle niveaus in een productie omgeving goed te communiceren,
 • De ambitie je verder te ontwikkelen binnen de Nyrstar omgeving

Plaats van tewerkstelling