Vacature
Solliciteren

Opleiding brandweer (icm baan bij Nyrstar) Budel

Fulltime

Nyrstar is een wereldwijde multimetalenonderneming met een leidende marktpositie in zink en lood en groeiende posities in andere basis- en edele metalen, zoals koper, goud en zilver. Nyrstar heeft zes smelters, vier mijnactiviteiten en een fumer in Europa, Australië en Noord-Amerika en wereldwijd werken er bij Nyrstar ruim 4.200 mensen.

In Budel-Dorplein (tussen Weert en Eindhoven) ligt een van deze smelters, in de omgeving ook wel bekend als “de Zink”, waar ruim 450 medewerkers er iedere dag opnieuw voor zorgen dat er een uitzonderlijk hoge kwaliteit zink wordt geproduceerd. En dat al sinds 1892! Naast zink maken we ook een aantal andere producten zoals zwavelzuur, Budel Leach Product (BLP), cadmiummetaal en koper- en kobalt houdende grondstoffen. We zijn de enige zinkproducent in Nederland en daarmee een unieke werkgever.

Hoe ziet jouw werkdag bij Nyrstar eruit?

Wist je dat we bij Nyrstar ook over een eigen calamiteitendienst beschikken? Als (vaste) medewerker van Nyrstar kun je ook deel uitmaken van dit team en samen met je collega's ervoor zorgen dat er op de juiste manier wordt gehandeld in geval van een calamiteit. Je opleiding tot eerste hulpverlener of zelfs tot brandweerman volg je via Nyrstar en na het behalen van de benodigde diploma's ben jij een volwaardig lid van het team en sta jij klaar zodra het nodig is. Uiteraard start je met de opleiding na een inwerkperiode op je werkplek als bijvoorbeeld operator of monteur bij Nyrstar. Want eerst moet je helemaal thuis zijn in onze fabriek om ook in geval van nood op de juiste manier te kunnen handelen.

Veiligheid staat bij ons voorop: SAFETY FIRST is bij ons geen loze kreet, maar staat echt centraal in onze dagelijkse werkzaamheden. We verwachten ook van jou als collega dat je hier je bijdrage aan levert, door altijd alert te zijn en je ervaringen met ons te delen.

Waarom ga jij bij Nyrstar aan de slag?

Wij zoeken een enthousiaste collega die ons team komt versterken. Jij bent iemand die:

  • een opleiding procestechniek, Vapro B of vergelijkbaar heeft afgerond (of mee bezig bent);
  • zelfstandig kan werken en nieuwsgierig is naar onze processen;
  • goed kan samenwerken in een team;
  • het hoofd koel weet te houden, ook in lastige situaties;
  • de Nederlandse taal goed beheerst, zowel in woord als geschrift.

Wie ben jij?

Tijdens je eerste werkdag merk je al dat Nyrstar zijn medewerkers centraal zet: je krijgt een introductie van een van onze trainingscoördinatoren. Je krijgt alle informatie om een vliegende start te maken binnen Nyrstar. Uiteraard stopt dit niet na de eerste werkdag, maar kun je gedurende je loopbaan op diverse manieren je kennis en vaardigheden verbeteren. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een van de opleidingen via onze eigen bedrijfsschool, via training on the job met je mentor of via e-learnings die je kunt volgen. Je hebt bij ons een interessante loopbaan in zicht, waarbij jij aan het roer staat van je eigen ontwikkeling en daarbij behorende salarisontwikkeling. Daarbij horen uiteraard ook de benodigde opleidingen en trainingen die je moet volgen om in het calamiteiten team te kunnen stappen. Deze opleidingen en trainingen zorgen ervoor dat jij weet hoe je moet handelen in een lastige situatie, op het werk maar uiteraard ook in andere situaties.

Plaats van tewerkstelling