Vacature
Solliciteren

Automatiserings Engineer Budel

Fulltime

Nyrstar Budel maakt deel uit van de wereldwijde multimetalengroep Nyrstar, met een marktleiderspositie in zink en lood, en heeft activiteiten in heel de wereld. In juli 2019 werd Nyrstar voor het grootste deel eigendom van Trafigura, een van 's werelds toonaangevende onafhankelijke handelsbedrijven in grondstoffen.

Je hebt affiniteit met (proces)automatisering en computers. Bent bekend met thermen en systemen zoals DCS, PLC, SCADA, Yokogawa CS300, WinCC, Siemens S7, Siemens Total Integrated Automation. Je vindt het leuk om je te verdiepen in software besturingen van fabrieken en krijgt een kick als het je lukt om storingen op te lossen. Voel jij je aangesproken? Dan is dit dé vacature!

Hoe ziet jouw werkdag bij Nyrstar eruit?

Samen met 5 collega’s ben je als Automatiserings Engineer verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de elektronische, meet- en regel- en automatiseringssystemen van onze fabrieken. Onze fabrieken zijn uitgerust met zowel oude/conventionele automatiseringstechnieken als met het allernieuwste Total Integrated Automation van Siemens. De uitdaging van deze functie is dat je met al deze technieken in aanraking komt en zorg draagt voor het juiste onderhoud. Hierbij komt het voor dat storingen ontstaan die jouw kennis en kunde vragen om opgelost te worden. Maar denk ook aan conventionele automatiseringstechnieken die vervangen moeten worden voor nieuwe waardoor je acteert als projectmanager voor je eigen project. Dit alles maakt het een functie met afwisseling en uitdaging.

Kerntaken van de functie zijn:

 • het verrichten van werkzaamheden aan pneumatische, elektrische, elektronische, meet- en regeltechnische, procesautomatisering apparatuur, computergestuurde en conventionele regelingen, DCS, PLC en SCADA systemen;
 • Besturingen en vergrendelingen, signalering, alarmering en beveiligingssystemen, weeg-, meet-, doseer, luchtbehandeling- en analyseapparatuur;
 • Industriële netwerken, bussystemen zoals Profibus, modbus, Profinet, Industrial Ethernet;
 • Software en hardware wijzigingen, onderhoud en reparatie aan bestaande apparatuur en nazorg bij nieuwbouwprojecten;
 • Ondersteunen van Onderhoudschefs, instrumentatietechnici en monteurs inzake dit vakgebied.

Je werkt in dagdienst waarbij je rapporteert aan het Hoofd Proces Automatisering. Daarnaast neem je deel aan de consignatiedienst voor het oplossen van storingen buiten de dagdiensturen.

Waarom ga jij bij Nyrstar aan de slag?

 

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie binnen een ervaren team met ruimte om je kennis en kunde te ontwikkelen
 • Afwisseling en de mogelijkheid je kwaliteiten ten volle te benutten daar waar jouw kracht zit
 • Goede doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Wie ben jij?

Jij bent:

 • Iemand die beschikt over een afgeronde HBO opleiding Elektronica/Automatiseringstechnieken;
 • Iemand met affiniteit en/of kennis van meet-, regelapparatuur en techniek-, analyseapparatuur en in procesautomatisering;
 • Bekend met of hebt kennis van Siemens Step7, Win CC Flexible

Verder ben jij iemand die middels zijn persoonlijkheid in staat is om initiatief te tonen door zelfstandig of in teamverband werkzaamheden succesvol uit te voeren. Je bent creatief in het bedenken van oplossingen binnen de soms beperkte (technische) kaders en weet ook in tijden van stress de juiste prioriteiten te stellen en verantwoordelijkheid te nemen. Bovenal zoeken we iemand met passie voor het vak en die bereid is tijd en energie te steken in zijn/haar ontwikkeling.

Ben jij deze persoon? Wij horen het graag!

Plaats van tewerkstelling